Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Şubat 09, 2010, 05:37:21 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

moto-park.com forumları

*
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 15/04/2007 Kazdağı Moto-Park Susurluk’ta…  (Okunma Sayısı 1085 defa)
coolrider
Hero Member

« : Nisan 17, 2007, 08:49:58 ÖÖ »

Başlığı koydum ama, şakayla karışık içime de bir ürperti gelmedi değil hani Korktum

Evet hikayemize dönelim…

Malum, hafta içi Maxi’nin aragazlarından etkilenmiş şiddetli bir kaşıntıya maruz kalmıştım. Pazar sabahı Moto-Hasat projemizin emin adımlarla olgunlaştığını görüp motora kaçmaya karar verdim. Aklımda solo bir gezi ve abuk bir rota vardı. Son anda mutlaka bir programı olduğunu düşündüğüm yerel motorcuların “şıh”ı garajdaşımız İbrahim abi’yi aradım.

Ekip yarım saat sonra, Susurluk’a hareket edecekmiş meğer. Hadi peşlerine takılayım dedim. Soluğu merkezde aldım.

Yola çıkmadan “GS süspansiyon ayarları”yla oynamaya karar verdim. Kılavuzu açtım, Rebound (Geri Sekme?) ayarını serte doğru bir tur varsayılan noktadan, ön yük ayarını da kılavuzda tavsiye edildiğinin biraz azına kadar (tek sürücü için en alçak konumdan, kilomu düşünerek bir tur sağa) çevirdim Kafam karıştı ve İbo’nun da gelmesiyle buluşma noktasına yola çıktım.

Edremit Tansaş önünde mutlu bir toplaşma vardı Dans ediyorum. İbo ve Tayfun…

Ve günün tavsiyesine uyup aramıza katılan üyemiz serkanaksu yeni aldığı DL’siyle…

Toplam onbir motor olup yola koyulduk. Bulutlu serin havada keyifle ilk mola yerimiz Gökçeyazı’ya vardık.

R 1150 GS’sine DRZ-400 muamelesi yapan (şekil 1a)

İlkay’la GS geyiği çevirdik…

Bu ağaçların altıdaki son birlikteliğimiz 2004 festival dönüşünde olmuştu. O gün İlkay’ın emaneten kullandığı DT125’i bizi kavuran güneş altında bezdirmiş, sık benzin molaları canımıza okumuştu. Burada durduğumuzda, YF’nin ön camı sarsıntıdan koyvermiş, cam düşmesin diye abuk subuk bağlayıp yola koyulmuştuk. Ve Mahmut da bizimleydi o zaman Ağlarım

Baktık ekip yürüyor, hemen kalkıp arkalarına takıldık. Bir sonraki durak Yasa…

Balıkesir’e kadar seyrek trafikte tempolu sürdük, Balıkesir çıkışındaki virajlarda ise yoldaki boşluğu değerlendirip Sarı Şeker’le uçuşa geçtik. Oooooooh! Kaç kaç (Kendi çapımızda tabii). Ayarlar, zaten bana konforlu gelen motorumu daha da çok sevdirmişti. Yüke göre ayarlama kararı almış oldum böylece Alkışlıyorum...

Yasa’ya vardık yerleştik.

Bu kadar Edremit’li modern motor arasında poz vereceğimi 3 sene evvel hayal edemezdim herhalde…

Ekip yemek molasında…

Klasik yemek fotomuzu koyalım… Tatlı olarak Höşmerim’e dikkat…

Az sonra Susurluk Motosiklet Kulübü’nden sporcuların antrenmanlarını basacağız Sopa geliyor

sürecek...

72' Ahmet ERTÜR
05' BMW R 1200 GS (Sarı Şekerim)
05' Kanuni 125 Cheetah (Kara Uçurtma)
nwanda
Sr. Member

« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2007, 09:19:13 ÖÖ »

vay vay vay... sezon bir açıldı pir açıldı demek.  Gülümse  meğer maximus'un gazına ihtiyacı varmış herkesin  Gülümse

merakla bekliyoruz devamını

1150 ADV
Ilker
Hero Member

BMW R1150 GS

« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2007, 09:29:18 ÖÖ »

GSR600'un onunde acayip bir cam mi var, bana mi oyle geliyor?  Kafam karıştı

Merakla bekliyoruz devamini CR...  Alkışlıyorum

coolrider
Hero Member

« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2007, 09:32:20 ÖÖ »

Susurluk’ta Federasyona akredite olmuş bir kulüp ve muntazam bir moto-kros parkuru var. Geçen yıl burada hararetli yarışlar düzenlenmiş kırık çıkıklarla yarış bitiren azimli yarışçıların hikayeleri anlatılagelmişti.

Belediye bu konuda çok arzulu davranmış ve sonuçta fevkalade bir moto-kros pisti ortaya çıkmış.

Biz de buraya antrenmana gelecek moto-krosçuları izlemeye geldik.

Motorlarımızı park ettiğimiz noktaya en yakın rampa bizimkilerin ilgisini çekti hemen. Sonradan moto-kros harici hiçbir vasıtanın girişine izin verilmediğini öğrendiğimiz bu alanda eğlenmek isteyenler oldu aramızdan.

Önce Serkan dikkatle çıktı:

Sonra da İlkay şova başladı…

Korktum

Alkışlıyorum

Açıkçası antrenmana gelecek asgari 5-10 sporcu bekliyordum ama, karşımıza iki tane eski tüfek sporcu (biri de şampiyon üstelik) çıktı. Sıfır bir CRF 450 ile toprak üzerindeyken burada karşılaşmış olduk. Hüseyin Neziroğlu gazlamak üzere…

O yola çıkmadan, biraz da motora yakın çekim baktım. Yan sehpa bile yok yahu, elinde taşıdığın demirle duruyor bu!

Katlanır vites başlığı hoş.

Diğer abimiz ise Nejat Süter!

İki çılgın verdiler gazı... Daha pro olan Hüseyin bey adeta hiç durmadan uçtu. Sizi fotolarıyla başbaşa bırakıyorum:

Alkışlıyorum

Motor sesine doyurdular bizi sağolsunlar...

Ben de gaza gelip bir fotoğraf çektireyim dedim Çok gülüyorum.

Abi bu ne ya! Sert şekilde bu seleye düşsem, cerrahi müdahale gerekebilir Korktum...  Şaka yaptım...

Bu arada pisti küçük bir şampiyonda paylaşıyordu.

Fakat motoru yağsız kalmış keyfi yarım kaldı! Yardıma koşan Hayati Usta'nın yanında belki geleceğin Dakar fatihi poz veriyordu:

Nejat abiden kulüp ve sporcular hakkında bilgi aldık.

Susurluk Türkiye'de moto-kros konusunda altı spor kulübünden biriymiş. Hüseyin bey aslen İstanbul'da yaşamasına rağmen Susurluk adına yarışıyormuş.

Bu moto-kros işi hakikaten bir alem. Bu rampalarla tatmin olmayan bir iki sporcu kendilerine Susurluk çayı boyunda bir yerlerde Free-style rampası kurmuşlar, orada uçuşa geçiyorlarmış. Bu arada özel motorlar haricinde piste giriş yasakmış. Daha şimdiden onlarca mobilet burada pert olmuş Karnımı tutarak gülüyorum...

Motorlara bakıp keşke düşük cc'li ancak orta-yüksek beygirli, örn. 20-25HP, motorlar yapılsa dedim. Böylece hem sportif delilikler ve gündelik hayat birlikte tek motorda halledilebilirdi. Hayatı asfalt zeminde geçen Batılılar SM motorları bu amaçla mı ürettiler, kullanıyorlar acaba?

Şahsen kilom bu işe hiiç müsait değil. Bildiğin göbekli GS sürücüsüyüm ben. Patates-ketçap-bira Bira, dön yavrum şu virajı, ohhhh tekerin dert görmesin hesabı! Şaka yaptım Yine de 25 HP bir zarganam olsun istedim. Yalan yok...

Grup biraz daha oyalanır diye, Namık ağamla yola önden çıktık. Taşraya dahi ulaşmış küresel ekonomiye

birer cafe latte çekerek destek verdik Gülümse.

Sonrasında biraz konvoylu bir trafikte eve dönüşe geçtik. Keyifli bir gün daha geçirmiştik Göz kırpıyorum...

72' Ahmet ERTÜR
HaMuslu
Hero Member

« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2007, 10:27:25 ÖÖ »

Ben de gaza gelip bir fotoğraf çektireyim dedim Çok gülüyorum.

Ahmet, her şey bu pozla sona erdi dostum, bu fotoğraf "Milat" olacak ve artık "malum fotoğraftan önce&sonra"  durumları yaşanacak her daim... Kovana çomak sok

Sana rahat vermez artık KTM fanları, BMW cephesi çok büyük yara aldı  Nanik

Eline sağlık keyifle okudum, seyrettim, birazda arkadaşların özlemini gidermiş oldum  Teşekkürler

Öyle sermestim ki idrâk etmezem dünyâ nedir?

Ben kimim, sâkî olan kimdir mey ü sahbâ nedir?

HeinzBrausewetter
Hero Member

2006 DR-Z400SM

« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2007, 11:19:01 ÖÖ »

CR Harikasın.. Metalci Ellerin dert görmesin.

Yirim bem o crf'yi  Yalarım özellikle Onu SM'ye çevirirsek oyoy  Kaç kaç

Nesferatu ile Dracula bir gün;
Hacı,Blade diye bi eleman türemiş kesiyomuş hemcinsleri,En son bizim muhitte görülmüş,ne diyosun?
Sabah ola hayrola...
altugsaygili
Hero Member

« Yanıtla #6 : Nisan 17, 2007, 01:13:01 ÖS »

iz kaydi istiyoruz...
neredeymis su pist gorelim  Gülümse

Altug SAYGILI
V-Strom
coolrider
Hero Member

« Yanıtla #7 : Nisan 17, 2007, 01:21:46 ÖS »

İz kaydı için o kadar emeğe değmez valla!

Yasa'nın karşısından dal içeri, tabelalar seni götürüyor. Susurluk'ta hadise o kadar popüler olmuş ki, kime sorsan gösterir! Yerel motosiklet sürücüleri antrenman sahasının yanındaki kot farkı ile tribün gibi ayarlanmış tepe yamacındaki düzlüklerden efendi efendi olup biteni izliyorlar...

İnsanlarda öyle bir arzu var ki, keşke hepsi imkan bulsalar da gönüllerinin sultanına erseler...

72' Ahmet ERTÜR
serkanaksu
Newbie
*

« Yanıtla #8 : Nisan 17, 2007, 01:22:13 ÖS »

Keyifli birgün ve keyifli bir yolculuktu Gülümse Şahsım adına bir asfalt endurocusu olarak ben,6 aylık toz toprak ihtiyacımı topyekün giderdim Havalı

06' DL650
altugsaygili
Hero Member

« Yanıtla #9 : Nisan 17, 2007, 01:44:59 ÖS »

tesekkur ederim Göz kırpıyorum

Altug SAYGILI
V-Strom
coq
Hero Member

« Yanıtla #10 : Nisan 17, 2007, 02:05:49 ÖS »

Hocam arada bir Cıbır gördüm gibi geldi.
Gri bişey...

ellerinize sağlık fotolarla beraber nefis olmuş.

Vay Susurluk vay.
Dibimizde neler varmış da haberim yokmuş. Korktum
Senede 15 gün memleket görürsen böyle oluyor işte....
Bu yaz mutlaka bir tur atacam orada....
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Şubat 09, 2010, 05:37:21 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
TinyPortal v.1.0.6 beta 2 © Bloc